.
.
.
At hjælpe
Det er dette, som det hele drejer sig om – at hjælpe! Jeg har til min store glæde gennem de seneste mange år oplevet, at biodynamisk kranio sakral terapi er meget effektivt ved en række lidelser – fra en stilfærdig øm nakke over hårde kroniske tilstande til decideret patologi. Det kurerer ikke alle, men det kan hjælpe rigtigt mange og det er dets eneste berettigelse.
At søge hjælp, når livet smerter og gør ondt, ligger dybt, dybt forankret i det at være menneske. De fleste af os kan finde det svært at række ud efter hjælp, selv når vi føler os tvunget i knæ og livet ikke længere primært skal leves, men snarere overleves. Det er mit håb, at mine beskrivelser af en række udbredte problematikker vil gøre det klart, at der altid er … håb!
.
Oversigten
Nedenfor er først en liste med forskellige tilstande, som jeg har skrevet uddybende afsnit om – hvad jeg ser som typiske mønstre bag symptomet og hvordan jeg i min klinik arbejder med det. Dernæst en længere liste med andre tilstande, som jeg ligeledes har arbejdet med – for dem alle gælder det, at jeg i min klinik har oplevet, at behandlingen har gjort en mærkbar forskel for mine klienter.
Jeg har blandt andet erfaring med at behandle
Hukommelsesbesvær
Indlæringsvanskeligheder
Bækkenproblemer
Bevægeapparatet
Træthed
Trigeminus Neuralgi
Bidfunktion
Smerter eller Snurren hænder og fødder
Kolde hænder/fødder
Motoriske problemer
Taleproblemer
Synkebesvær
Hormonproblemer
Dårlig kropsholdning
Psykiske problemer
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt biodynamisk kranio sakral terapi vil kunne hjælpe dig, er du altid meget velkommen til at kontakte mig pr. tlf 61 18 45 39 eller skrive en mail kontakt
.
Q & A
.
Q: Hvordan og hvornår ved jeg, at jeg har valgt den rigtige behandlingsform?
A: Det er et rigtigt, rigtigt godt og relevant spørgsmål! Som jeg ser det, er der flere ting i det. Bundlinjen ved enhver henvendelse til en behandler er klar fra starten – at vi ønsker hjælp og forandring af en given tilstand. Dvs – at det er dette klare mål, som hele behandlingen skal vurderes ud fra.
Enhver behandler, som kender sit fag godt, har efter en vis tid nogle klare referencer for, hvorvidt den enkelte klients symptombillede ændrer sig på en naturlig og god måde. Det betyder, at jeg som behandler skal kunne vurdere, om min behandling har den ønskede effekt ift den givne bundlinje, som er klar fra første behandling.
Det gælder for de fleste behandlinger, at hvis der er kontakt til årsagen bag symptomerne, vil forandringer vedr. symptomerne vise sig relativt hurtigt. For mit eget fag gælder det, at der skal ske tydelige ændringer indenfor 1-3 behandlinger. Hvis ikke disse ændringer viser sig, skal jeg som behandler stille mig selv nogle væsentlige spørgsmål. Dels, hvorvidt vi har kontakt til årsagen, og dels, om min klient har nogle omstændigheder til stede i deres liv, som gør, at trods kontakt til årsagen kan ændringerne ikke manifestere sig som forventet.
Med det sidste mener jeg, at hvis du f.eks lever i ekstremt pressede og stressede omstændigheder under behandlingsforløbet, vil disse have en effekt på behandlingens muligheden for at virke som forventet. Det kan derfor være relevant at tale om disse omstændigheder – dels, fordi nogle af dem måske kan ændres, og dels, da det kan afstemme både dine og behandlerens forventninger ift effekten af behandlingen.
Et andet, men dog beslægtet aspekt handler om, at visse symptombilleder kan kræve en vis tid for at ændre sig markant. Hvis du f.eks har haft store fordøjelsesproblemer hele livet, kan det kræve lidt flere behandlinger at ændre din tilstand tilfredsstillende. Der er simpelthen flere lag i din tilstand, som i deres eget tempo skal forandres.
I disse tilfælde handler det om, at både du og behandleren har en klar fornemmelse af, at trods ændringernes mere langsomme tempo, er I alligevel på rette spor. At visse tegn for jer begge indikerer, at din tilstand er sat i bevægelse på en tilfredsstillende måde. Her handler det meget om tillid og at mærke lidt mere subtile forandringer i din tilstand.
.
Q: Hvordan ved jeg, at jeg har valgt den rigtige behandler?
A: Ligeledes et rigtigt godt spørgsmål! Først og sidst skal du have en klar oplevelse af at blive mødt, forstået og accepteret, præcis som du er. At din nuværende tilstand og formåen bliver mødt af plads, accept og ikke mindst omsorg og støtte. Vi gør alle til enhver tid 100% af, hvad vi formår – dette gælder ikke mindst de områder i livet, hvor vi har det skidt, er forvirrede og ulykkelige!
Derfor skal du føle dig tryg og velkommen hos din behandler. Du skal mærke helt instinktivt, at du er fuldstændig ok og accepteret i din nuværende tilstand.
Endvidere skal du mærke en indre tillid til, at du hos din behandler er i trygge og kompetente hænder. At vedkommende har redskaberne til at kunne støtte og hjælpe dig med at forandre dine symptomer. Du skal kunne mærke, at behandleren er ærlig og direkte ift mulighederne for at kunne hjælpe dig. Alle behandlere kommer ud for situationer, hvor de ikke kan hjælpe en given klient.
.
Q: Jeg har fået hjælp af min behandler, men overvejer alligevel at opsøge en anden behandler. Er det en god idé at prøve en anden behandler?
A: Det kan det være! Som jeg har været inde på i de foregående svar, kan der ligge forskellige grunde bag udeblevne bedringer. Der er især en type forløb, som kan være væsentlige at have et godt øje på – nemlig de forløb, hvor der er sket en masse bedringer, men hvor der stadig er store problematikker til stede. Her er det en svær balancegang for både dig og behandleren at vurdere, hvorvidt det vil være mest hensigtsmæssigt at fortsætte forløbet, eller om det vil være en god idé at få nye øjne på dine udfordringer.
Grunden til dette er, at selv den dygtigste behandler overser visse ting! Det kan simpelthen ikke være anderledes. Alle vi behandlere har som enhver anden vores styrker og svagheder – det er naturligt og helt ok. Det kan dog have den betydning, at vi i ellers vellykkede forløb bliver ved med at overse nogle bestemte problematikker, som derfor fortløbende bliver ved med at stå i vejen for en dybere og mere fuldstændig bedring. Jeg har selv altid været meget opmærksom på dette aspekt – i starten af min behandlertid faktisk så meget, at mine undervisere bad mig om ikke så hurtigt at sende mine klienter videre, hvis ikke de ønskede resultater kom øjeblikkeligt!
Ligeledes har jeg haft klienter, som faktisk var meget tilfredse med vores forløb, men hvor jeg i min iver efter yderligere bedring prøvede at sende dem videre. De måtte så sætte mig en stol for døren og fortælle mig, at de i bund og grund havde det rigtigt godt med vores arbejde og følte sig trygge og tilfredse med forløbet. Det lærte mig, at der er mange nuancer i disse tætte og ofte intense relationer, der naturligt kan opstå under store forandringsprocesser.
.